divendres, 22 de juny del 2007

8a Exposició Col·lectiva de l'IES Jaume I

Com cada curs des de ja en fa vuit, l'institut acull tota una exposició d'obres diverses fruit dels interessos del professorat, dels de familiars dels nostres alumnes... L'exposició es va inaugurar l'1 de juny i acabarà el dia 29 del mateix mes. S'han establert diferents modalitats d'obres:


- Mosaic: Montse Piqué

- Punt de creu: Roser Subirats
- Punt de creu: Iolanda Solsona
- Punt de creu: M. José Lasala

- Fotografia: fotos dels alumnes participants al concurs de Sant Jordi


- Fotografia i literatura: sota el lema "L'IES Jaume I viatja" s'han recollit produccions dels alumnes de 4t d'ESO lligant textos sobre les fotos que van fer en el seu viatge a Itàlia i altres de tema lliure; també produccions sobre Cuba de la Marta Casa de 3r d'ESO.


- Pintura: Laura Álvarez Keller

- Pintura: Joan Paton



- Manualitats: el drac de Sant Jordi de l'aula d'acollida

- Puzzle: Assumpta Ribas

- Literatura, traduccions i publicacions acadèmiques: Anabel Sáiz















- Literatura, traduccions i publicacions acadèmiques: Elisenada Fenès











- Literatura, traduccions i publicacions acadèmiques: Olivier Giménez
- Dibuix artístic: Montse Martínez


- Tecnologia: alumnes de 3r i 4t d'ESO




- Banda sonnora: Jordi Ximeno (del grup "Inq")

- Globoflèxia: Jordi Fa i Música: col·lecció privada d'Instruments Tradicionals cedits pel Jordi Fa i globus entrellaçats (globoflèxia)



- Música: instruments construïts per alumnes de 1r d'ESO



- Instal·lació performance: Carme Pagès "Nivells Permesos (1983-2007)"
- Modalitat audiovisual: Paco Gaya i M. A. Gordillo


Organització de l'exposició: Olivier Giménez


Disseny del programa: Francesc Gómez

Fernando Marías "Cielo abajo"

L’escriptor Fernando Marías ens va venir a veure el passat 17 de maig. Concretament la seva xerrada anava dirigida als alumnes de 4rt d’ESO que havien llegit al primer trimestre el llibre Cielo abajo. El va presentar l'alumna de 4t C Mònica López. Premi Nacional de Literatura Juvenil el passat any, Fernando Marías és un escriptor de renom, que es va donar a conèixer amb El niño de los coroneles, Premi Nadal. Fernando Marías ens va parlar de les seves idees, de la seva intenció en escriure Cielo abajo i ens va donar una lliçó de compromís ètic amb la història. Ell reivindica la figura de Vicente Rojo, el general que va haver d’assumir la resistència de Madrid durant la Guerra Civil i que mai ha estat reconegut, ni tan sols té un carrer. També ens va parlar d’una experiència que va tenir quan volia escriure el llibre i que va ser pujar en avioneta per primer cop en la seva vida. Ens confessà que “...la descarga de adrenalina fue formidable. Creía que se iba a desmontar”. Després també va parlar del personatge femení de la seva novel·la, Constanza, a qui ell, ens va dir, “querría haber conocido también”. Constanza –mare, filla i neta- també li serveix per reivindicar el paper de les dones a la història. En definitiva, va ser una xerrada amena i molt reconfortant.

En acabar la xerrada, el Fernando Marías va signar els llibres d'aquells alumnes que ho van voler.
Anabel Sáiz

M. Carmen de la Bandera, SENTIR LOS COLORES


MARIA DEL CARMEN DE LA BANDERA, SENTIR LOS COLORES

El passat dia 10 de maig, per la tarda, l’escriptora Maria del Carmen de la Bandera va tornar a l’IES Jaume I per parlar del seu llibre “Sentir los colores”, que havien llegit els alumnes de 1r d’ESO. La va presentar la professora de Llengua castellana m. José Godia. L’escriptora, amb gran simpatia, va dir que “era como volver a casa” doncs fa ja més de quatre anys que ens ve a veure, amb el patrocini de l’Editorial Casals. A la seva xerrada va parlar del com i el perquè de “Sentir los colores”, un llibre que parla de futbol i que critica certs comportaments irracionals. Maria del Carmen de la Bandera ens va confessar que s’havia inspirat en un alumne seu, a qui va canviar de nom, però del qual havia estat tutora, doncs ella és mestra retirada. També es va emocionar parlant d’un altre alumne que inspira el personatge del Butano, perquè, a la vida real, va morir de sobredosi. L’escriptora ens va explicar algunes anècdotes de quan va assistir a un partir de risc entre el Barça i el Real Madrid i de la por que va passar. Cal afegir que va donar el seu correu electrònic als assistents perquè vol mantenir el contacte amb els seus lectors. Acaba de publicar el llibre “Mi vida en el paraíso”.
En acabar la xerrada la M. Carmen de la Bandera va signar els llibres que li van presentar alguns alumnes de 1r. (Anabel Sáiz)

12, 13 i 14 de juny de 2007: selectivitat

Els dies 12, 13 i 14 de juny part dels nostres alumnes que van aprovar 2n de BAT es van presentar a la selectivitat. Aquí els podem contemplar estudiant com a matats per les rodalies de la facultat on els va tocar examinar-se. Els va acompanyar la Mercè Requesens com a vocal. Ara estem a l'espera de saber els resultats. Molta sort a tots i totes!












dijous, 21 de juny del 2007

Els alumnes de la UEC de Salou participen a un curs d'Ajudant de feines portuàries


Un grup d'alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida han fet un curs que els ha permès conèixer el funcionament del port.
El Club Nàutic Salou i l'Ajuntament de Salou han col·laborat en una experiència educativa amb la posada en marxa del curs d'Ajudant de feines portuàries per als alumnes de la UEC de Salou, que ahir va finalitzar amb el lliurament de diplomes als alumnes que han fet el curs. Els alumnes han après com són els vaixells, els serveis portuaris, els amarres, saber fer nusos, han manejat un elevador mecànic per a moure les embarcacions, han realitzat petites reparacions, han fet pràctiques en la lluita contra incendis, primers auxilis, prevenció de riscos laborals... També han realitzat activitats lúdiques amb navegació a vela, kayak, etc., entre d'altres

L'alumna M. Meskauskaite guanya un accèssit al concurs "Fototreball"


Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, i per tal de sensibilitzar la població sobre la importància de la prevenció dels riscos laborals i de promoure la creativitat i l’esperit crític de l’alumnat dels cicles formatius de formació professional específica i cicles de formació específica d’arts plàstiques i disseny en centres públics dependents del Dep. d’Educació, el Dep. de Treball, s’han creat els premis a les millors fotografies sobre prevenció de riscos laborals amb el títol “FotoTreball”. Així doncs amb la finalitat de promoure, entre els i les joves, conductes adreçades a valorar la vida i la salut de les persones que treballen, com un valor social de primer ordre, les fotografies recullen aspectes relacionats amb la seguretat i la salut en el treball, i estimulen la creació artística i crítica dels seus missatges. Al nostre centre l’alumna del CF de gestió administrativa, MIGLE MESKAUSKAITE, ha aconseguit un accèssit en aquesta primera convocatòria dels premis “Foto treball”. El lliurament dels premis es va fer al local del FAD a Barcelona el dia 27 d'abril.