divendres, 30 de novembre del 2007

TR i CS, 2007 -08!


No sabeu què és això de TR i CS? Doncs, són les sigles del Fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi dels CFGS. Aquest és el segon any que es convoca (només per a les àrees de Tecnologia i C. de la Naturalesa). Ja vam participar en el primer i, com a mostra, us afegim l'enllaç al lloc on hi ha la pel·lícula i també altres informacions sobre el Fòrum. La qualitat no és massa bona. Esperem que ens arribi el CD amb la versió de qualitat. Vigileu perquè només sortiu un momentet, però sortiu, els profes també.

dijous, 15 de novembre del 2007

La Castanyada, a posteriori

Sincerament crec que aquest any la Castanyada ha funcionat més que bé, molt bé. A veure, sempre hi ha coses que es poden millorar i, en aquest sentit (crítica positiva) podeu fer-li qualsevol suggeriment a l’Olivier, l’artífex de la festa, o a mi mateixa, però en general ha estat molt bé.

L’institut ha obert les seves portes a l’hora acostumada, cap als volts de 2/4 de 9. Els alumnes hi han entrat com sempre, uns primers i uns altres darrers. Faltaven els de segon de BAT que avui anaven a Poblet.

Ja fa dies que l’organització de la castanyada va en dansa. Els alumnes de 4t i l’Olivier Giménez, el coordinador d’activitats, ja fa dies que van de bòlit; les castanyes, els bidons per coure-les, la llenya, els entrepans, les begudes, els tiquets, la gimcana, el túnel del terror, la venda de polvorons..., tot són activitats que els alumnes de 4t organitzen per recaptar diners per la sortida de fi de curs a Itàlia.

A primera hora ja hi havia alumnes que no entraven ni a classe. I el dia abans ja n’hi havia que havien faltat tota la tarda soterrats a les lúgubres entranyes de l’institut, els que preparaven el túnel del terror, una gran obra d’enginyeria, sí senyor! I així tot al llarg del matí, cada cop amb menys alumnes de 4t a les classes perquè qui més qui menys tots tenien alguna cosa a fer.

Tot i que el meu esperit planava per l’interior del centre des de primera hora, el meu cos no hi ha estat present fins a 2/4 d’11 (coses de la vida!) i, quan hi he arribat, he tingut l’agradable sorpresa que tot funcionava perfectament... sense mi. Per tant, he agafat la càmera i... a fer fotos!

En sortir al pati també he tingut l’agradable sorpresa que no era l’única que feia fotos. Les pioneres en aquest sentit són les professores de l’aula d’acollida, però he vist que les dels cicles d’ASO (At. Sociosanitària) i d’Ed. Infantil no es queden enrera. De totes maneres, jo he fet fotos; no sé sempre penso que les meves seran millors..., algun dia.

L’alumnat dels cicles de Serveis a la comunitat ha començat a treballar molt aviat i amb activitats no tan sols interessants sinó també de molt èxit. L’alumnat i les professores d’ASO, la Pilar Puchades i l’Ester Ramos, havien muntat al gimnàs un taller anomenat “Tots som iguals, tots som diferents”. Encara que anava dirigit als alumnes de 4t, també s’hi han afegit els alumnes de l’Aula d’acollida i un grup de tercer. En total entre 40 i 50 alumnes han passat pels diversos racons que havien muntat:

- El Racó de la sensibilitat. Aquest racó es distribuïa en dos subracons: el de les activitats relacionades amb la desmitificació i el de les activitats relacionades amb la sensibilització.

- El Racó dels circuits. Aquest racó es distribuïa en quatre subracons: el de les activitats amb cadira de rodes, el de les activitats amb crosses, el de les activitats relacionades amb la pèrdua de la vista i el de les activitats relacionades amb la percepció.

Realment no hi ha res com trobar-te en les situacions de minusvalia per adonar-te de les dificultats que té aquest grup social per moure’s pel món i valer-se per ells mateixos. Aquest és l’esperit d’algun dels racons.

A 2/4 de 10 l’alumnat de l’Aula d’acollida s’ha dirigit a l’aula d’Ed. Infantil, la 0.3, on eren esperats pels alumnes del cicle davant l’exposició que havien muntat “Voleu saber què és la tardor?”. Aquesta exposició, que ja fa dies que ha estat muntada, era indicada per tot un seguit de fulles i castanyes penjades als fluorescents del passadís que va des del vestíbul fins a la seva classe. La veritat sigui dita, el passadís feia goig amb tot aquell reguitzell de fulles i castanyes penjades. La Matilde Domènech i l’Anna Soler van oferir la visita a l’exposició a tot el professorat del centre perquè hi portessin els seus alumnes. Allí, a l’aula 0.3, els alumnes del cicle els ensenyarien una cançó i un conte al voltant de la Castanyada. Bé, doncs en aquest indret tan ambientat al voltant de la Castanyada, l’alumnat de l’Aula d’acollida ha rebut les explicacions oportunes sobre l’exposició i han après una cançó en català. Com podeu veure a les fotos, tots s’ho han passat la mar de bé. Però aquesta només era la primera part de l’activitat que han dut a terme els alumnes del cicle i les seves professores.